Boek over de Savannah kat is te koop!

Er is een prachtig en zeer compleet boek over de Savannah kat verschenen! En wat dit boek voor ons extra speciaal maakt: onze Savannahs van onze leden staan erin!

De Savannah kat
Een kat met het indrukwekkende en exotische uiterlijk van een wilde kat, maar met de karaktereigenschappen van een gedomesticeerde kat. Dát was het doel dat fokkers voor ogen hadden bij het creëren van dit opvallende en spraakmakende kattenras. Dat fokkers hierin zijn geslaagd, blijkt wel uit de toenemende vraag naar Savannah katten. Steeds meer mensen ontdekken dat achter de wilde looks van deze schitterende kat een opvallend vriendelijke en aanhankelijke persoonlijkheid schuilgaat.

Behalve vriendelijk en aanhankelijk zijn Savannahs ook actief, energiek, speels en hebben ze een groot jachtinstinct. Dat kan ook bijna niet anders met een Afrikaanse serval als voorouder, aan wie ze ook hun prachtige ‘luipaardprint’ te danken hebben. Savannahs zijn ook erg nieuwsgierig, bovengemiddeld ondernemend en vaak dermate vindingrijk, dat er soms zelfs bepaalde aanpassingen in huis nodig zijn.

In dit boek lees je alles over het ontstaan, de verschillende generaties, het karakter en het uiterlijk van deze steeds populairder wordende raskat. Ook de aanschaf, socialisatie, verzorging, gezondheid, het fokken en tal van andere onderwerpen komen uitgebreid aan bod. Dankzij de medewerking van verschillende fokkers, een keurmeester en een dierenarts bevat dit boek veel praktische informatie en nuttige tips. In combinatie met de waanzinnig mooie foto’s en de speelse vormgeving is dit informatieve boek een aanwinst voor iedere (toekomstige) Savannah-eigenaar!

Het informatieve en fraai vormgegeven boek is voorzien van heel veel mooie foto’s en is een aanwinst voor iedereen die meer wil weten over dit geweldige ras!
Het boek De Savannah kat (ISBN 978-90-811330-5-0) heeft een groot, liggend formaat (± 30 cm x 23
cm), telt 152 pagina’s en kost € 45,- en is nu overal verkrijgbaar!

Auteur: Cindy Schwering
Vormgeving: Nelleke Dikkerboom
Fotografie: Anita Giskes en Carolien van Schie

Inhoudsopgave

– De Geschiedenis
– Karakter & Gedrag
– Uiterlijk
– De rasstandaard
– De eerste weken
– Socialiseren
– Aanschaf
– Voeding
– Verzorging
– Gezondheid
– Fokken & tentoonstellen
– Register

Savannah boek
Savannah kat
Savannah kat